«Ευ Αγωνίζεσθε» και πρωτιές για τους μαθητές του Μαλεβιζίου

image

Με τους σημερινούς αγώνες ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων, ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί αγώνες, μια ετήσια διοργάνωση που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με τη συνδιοργάνωση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής. Το σημαντικό για το σχολείο μας αλλά και όσα σχολεία συμμετείχαν δεν ήταν κυρίως η νίκη, ήταν η χαρά του αθλητισμού, το ομαδικό πνεύμα και ο σεβασμός στον συμπαίκτη, και τον αντίπαλο

Εξάλλου η επίσημη οδηγία ήταν προς τους γυμναστές , συνοδούς, και διαιτητές, οι μαθητές να απολαύσουν το παιχνίδι και να ασκηθούν στο «Ευ Αγωνίζεσθε».

Αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι η απάντηση στην ψυχική απομόνωση, τη βία και το γηπεδικό φανατισμό είναι από μικρά τα παιδιά να νιώσουν τη χαρά του αγώνα και στα πλαίσια της ευπρέπειας , να κερδίσουν αν το αξίζουν, μαθαίνοντας όμως και να αποδέχονται μια πιθανή ήττα.

image 1

Το σχολείο οφείλει να δίνει την ευκαιρία, μέσα από τις διοργανώσεις της επίσημης πολιτείας να συμμετέχουν οι μαθητές καθώς μόνο μέσα από την προσωπική ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό ο φανατισμός που έχει κοστίσει ζωές , θα πάψει να βρίσκει εξαγριωμένους οπαδούς ,που αμαυρώνουν την έννοιά του . Οπαδούς που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο στίβος, το γήπεδο , το court δεν αποτελούν εστίες μάχης , αλλά χώρους προώθησης του αρχαιοελληνικού ιδεώδους «Ευ Αγωνίζεσθε».

image 2

Σε αυτό το πνεύμα , τα τμήματα Ε1 και Στ1, του 1ου Δ ΣΧ Αγίας Μαρίνας ,ακολούθησαν με το πούλμαν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους που αγωνίζονταν ώστε να τους συμπαρασταθούν και να γιορτάσουν μαζί τουςΕίχαμε 5 μαθητές στο μπάσκετ, 16 στο Βόλεϊ και 23 στο ποδόσφαιρο.

image 3

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αθλητές μας , που αγωνίστηκαν κόσμια και επέδειξαν υποδειγματική αθλητική συμπεριφορά, και μάλιστα πέτυχαν υψηλές επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα.

image 4

Στο ποδόσφαιρο κερδήθηκαν 4 αγώνες στους 4 , στο βόλεϊ η μία ομάδα πήρε 2 στις 3 νίκες και η άλλη πήρε 1 στις 3 νίκες και στο μπάσκετ κερδήθηκαν από τους μαθητές μας 2 στους 3 αγώνες.
Παίξαμε με τα σχολεία Αρχανών, Βουτών Κουνάβων , κσι παρά του ότι έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν τις νίκες τους , οι μαθητές μας, απέκτησαν το πιο σημαντικό. Τη γνώση ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Παίζουμε δίχως άγχος , με ομαδικό πνεύμα και συνεργασία.

image 6

Θερμά συγχαρητήρια στη συνοδό τους καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Δεληδιαμαντή Ανδρονίκη , ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μετέφεραν τα παιδιά που αγωνίζονταν ,αλλά και ένα θερμό ευχαριστώ στην κα Λίτινα Μαρία, μαμά του σχολείου μας η οποία προθυμοποιήθηκε να φτιάξει τις μπλούζες των παιδιών ώστε να είναι ομοιόμορφες και να δένουν τις ομάδες μας. Να δώσουμε και ένα μεγάλο μπράβο στην κα Μαζαράκη Ευγενία που φτιάχνει αυτή τη στιγμή μετάλλια για τους πρωταθλητές μας , δωρεά της ως Προέδρου του Συλλόγου Μαλβαζία.

image 9
image 10

Για ακόμη μια φορά γονείς και φορείς αποδείξατε ότι είστε στο πλάι μας και πάντα με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας ευχόμαστε να καμαρώνετε και να νιώθετε περήφανοι για όλη την άξια συμβολή σας.
Σ Χ.