Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μία εορτή που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα, να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία.

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, οι μαθητές του Ε1 και Ε2 με την καθοδήγηση και την εμψύχωση της καθηγήτριας Αγγλικών και Υπεύθυνης σχολικής Βιβλιοθήκης Μαρίας Πετράκη, επέλεξαν τον πλεόν κατάλληλο χώρο, την σχολική μας βιβλιοθήκη, για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου “παραμυθά”. Αφού μιλήσαμε για τον σπουδαίο ρόλο που έχουν στη ζωή μας τα βιβλία, χωριστήκαμε σε ομάδες και διαβάσαμε συνεργατικά  τέσσερα βιβλία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στα αγγλικά. Ακολούθησε παρουσίαση από κάθε ομάδα, σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου που διάβασαν, καθώς και του εμπλεκόμενου ηθικού διδάγματος. Τα παιδιά απόλαυσαν τη δράση αυτή και συνειδητοποίησαν πόσο διασκεδαστικό είναι να διαβάζουν βιβλία μαζί με τους φίλους τους!

DNxwQk4C1

EWFY8BQb1

LkKeD7z71

DbV0WaxL1

Τις επόμενες ημέρες σκολούθησε σχετική δράση με το Β3, η οποία συμπεριέλαβε αφήγηση παραμυθιού στα ελληνικά και ομαδική συζήτηση – ανάλυση αυτού.