Αρχική σελίδα Εκπαιδευτικοί Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

 

 

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν κατατεθεί στην Α/θμια και «τρέχουν στο σχολείο μας τα παρακάτω σχολικά προγράμματα.

Α΄τάξη σχέδιο Αγωγής Υγείας «Το δικαίωμα του παιδιού στη μόρφωση» (Προετοιμάζομαι για έναν κόσμο ευγενούς άμιλλας , όπου όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες) Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος προγραμματίζονται και εκτελούνται εκδρομές και δράσεις φωτογραφικό υλικό των οποίων θα πλαισιώσει την ιστοσελίδα μας.

Β΄τάξη σχέδιο Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή Διατροφή-Υγεινή Διατροφή»Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις όπως κατασκευή Μερέντας από Χαρούπι, στο χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και Παρασκευή υγιεινού ψωμιου, στο φούρνο της γειτονιάς, από το σύνολο των μαθητών της Β΄τάξης . Οι επισκέψεις και οι δράσεις συνεχίζονται και φωτογραφικό υλικό αναρτάται στην ιστοσελίδα μας.

Γ τάξη Σχέδιο Αγωγής Υγείας «Γερά δόντια ?Καλύτερη Υγεία» το οποίο θα εκκινήσει μετά τη λήξη του Περιβαλλοντικού προγράμματος που τρέχει τώρα για την Γ΄τάξη « Τα ζώα και τα φυτά προσαρμόζονται στο περιβάλλον» και το οποίο ολοκληρώνετα τέλος Φεβρουαρίου. Φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις και τις επισκέψεις πλαισιώνουν τα προγράμματα.

Δ΄ τάξη Σχέδια προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής   με τίτλους « Το νερό πηγή ζωής» και «Διαχείριση απορριμάτων-ανακύκλωση». Δραστηριότητες των συναδέλφων και δράσεις των μαθητών θα συμπεριληφθούν στη σελίδα.

Το σχολείο συμμετέχει στο δίκτυο σχολείων για τη μη βία , και εικαστικά έργα των μαθητών μας Δ, Ε ΚΑΙ ΣΤ τάξεων θα αναρτηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από τις 25-28 Φεβρουαρίου όπου και διοργανώνεται έκθεση προσωπικοτήτων ενάντια στη Βία.

 Ε τάξη Σχέδιο Αγωγής Ψυχικής Υγείας με τίτλο « Αξίες Ζωής» καθώς και σχέδιο Περιβαλλοντικής Αγωγής «Περπατώντας μέσα στην πόλη». Το κάθε πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 μηνών και δράσεις των μαθητών θα αναρτώνται στη σελίδα

ΣΤ τάξη υλοποιείται πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Η έννοια τηε Βίας-Συνειδητοποίηση του Εγώ» στα πλαίσια καταπολέμησης της ενδοσχολικής Βίας αλλά και ευρύτερα. Οι μαθητές μας στη διάρκεια της χρονιάς δραστηριοποιούνται μέσα από την Τέχνη : Εικαστικά, grafiti , θέατρο, μουσική, στην παρουσίαση του θέματος και κατανοούν βιωματικά πως πρέπει μέσα από τη δράση να υποστηρίξουν την ευγενή άμιλλα και τις αξίες της ζωής τώρα και στο μέλλον

 Δράσεις συναδέλφων

 Την Τετάρτη 13/2/2013, στο χώρο του σχολείου παρουσιάστηκε από το συνάδελφο Κοκκινομαγουλά Γεώργιο για ενήλικες ,καθώς είχε προηγηθεί παραουσιάση από τον ιδιο τους μαθητές του θέματος « Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο».Στη συνάντηση ενηλίκων παρευρέθηκε η σχολική σύμβουλος της περιφέρειας μας Κα Μαράκη. Το θέμα και στις δύο παρουσιάσεις κρίθηκε ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό και βοήθησε μαθητές και ενήλικες να αντιληφθούν όλες τις παραμέτρους που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου με ασφαλή για την προσωπικότητά τους τρόπο.

 Τη Δευτέρα 25/2/2013. Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στα πλαίσια του προγράμματος για τη μη Βία . Η Δ/ντρια του σχολείου Χορταριά Συραγώ και η εκπαιδευτικός της Ε1 Τσέα Βασιλική υποστηρίζουν δρώμενο σχετικό με τον πυρηνικό αφοπλισμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση αλλά και την απόκτηση γνώσεων από τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών αλλά και Δ/θμιας εκπαίδευσης που θα επισκεφθούν την έκθεση.