Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στόχος μας η κατανόηση από τους μαθητές του ιδιαίτερου μηνύματος της ημέρας για την αξία και τα ιδεώδη του αθλητισμού αλλά και η βιωματική τους ενασχόληση με αυτά.

Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της ημέρα οι ακόλουθες δράσεις: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές της Α τάξης παίρνουν μέρος σε δράσεις με αφορμή την ημέρα του σχολικού αθλητισμού. Αφού έχουν χωριστεί σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων ανα τμήμα  η κάθε ομάδα επιλέγει τα αθλήματα που τους αρέσουν. Ακολουθεί συζήτηση με τα διάφορα αθλήματα

Οι μαθητές διατυπώνουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια   καλούνται να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους άθλημα Στην συνέχεια δημιουργείται το κολλάζ των αθλημάτων . Έπειτα προβάλλεται βίντεο από το διαδίκτυο που αναφέρεται στα αθλήματα μέσα από παιχνίδια .Τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν, κυρίως παραδοσιακά, είναι τα ακόλουθα :

“ Τυφλόμυγα, Κορόιδο, Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό, Μαντηλάκι»

Ο τροχός της γυμναστικής(wordwall.net)

 

Ασκούμαι σημαίνει (wordwall.net)

Τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στην αυλή είναι κυρίως παραδοσιακά

“ Τυφλόμυγα, Κορόιδο, Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό, Μαντηλάκι»

 

Β’ ΤΑΞΗ

Στα πλαίσια της ημέρας για τον σχολικό αθλητισμό η Β’ τάξη θα μιλήσει για τα αθλήματα και στη συνέχεια τα παιδιά θα ζωγραφίσουν το άθλημα που τους αρέσει. Με τις ζωγραφιές των παιδιών θα κάνουμε ένα κολάζ. Θα παρακολουθήσουν και σχετικό βίντεο για την ιστορία και την χρησιμότητα της άθλησης.

Προάγουμε την ανάγκη άθλησης στην καθημερινότητα μας: τρέξιμο, περπάτημα, σχοινακι, χορός, γυμναστική στο σπίτι, γνωριμία με τη Φύση.

Γ’ ΤΑΞΗ

  Στην αυλή φτιάχνουμε κύκλο σε αποστάσεις κ παίζουμε παιχνίδια του τύπου ασκήσεις δυναμικότητας έκφρασης και αλληλεγγύης με τα μέλη του σώματός μας σε διαρκή κατευθυνόμενη κίνηση και αντίστοιχα παραγγέλματα

 Φτιάχνουμε αφίσα αφού συζητήσουμε για τις αξίες του αθλητισμού του τύπου σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, γενικά περιεχομένου που προάγουν διαφορετικότητα και τον σεβασμό μεταξύ των παιδιών.

Στόχος της ημέρας ήταν η απόκτηση στάσεων συνεργασίας, ομαδικότητας και ψυχικής ενδυνάμωσης των μαθητών

Δ’ ΤΑΞΗ

. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, τα τμήματα της Γ& Δ’ δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας προέβησαν στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: <<Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά>>.

Στόχοι των δράσεων, που οργανώθηκαν, είναι:

  1. vΗ προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού,
  2. vΗ προαγωγή της υγείας και της ευεξίας,
  3. vΗ ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Είναι σημαντικό οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκομίσουν απ’ αυτές τις δράσεις τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

 

Δράσεις – δραστηριότητες

  1. 1.Προβολή ενός μικρού βίντεο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο οποίο περιγράφεται η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αρχαίων και σύγχρονων, μέσα από μία νέα οπτική. Ανάκτηση από:

https://www.youtube.com/watch?v=iQiuJWKxJ7Q&;t=110s

  1. 2.Κατασκευή σε χαρτόνι των Ολυμπιακών κύκλων. Οι κύκλοι είναι πέντε συμπλεκόμενοι μεταξύ τους χρωμάτων μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου και κόκκινου, τα οποία εκπροσωπούν τις πέντε ηπείρους.
  2. 3.Κατασκευή κότινου (στεφάνι ελιάς) από τον κάθε μαθητή.

 

ΤΑΞΗ Ε’ & ΣΤ’

 Οι μαθητές γνωρίζουν σήμερα την ιστορία του αθλητισμού και συγκεκριμένα των Ολυμπιακών  Αγώνων. Συγχρόνως συζητάμε για την ευεξία και την υγεία που μας προσφέρει η ενασχόλησή  μας με τα αθλήματα. 

   Ακολουθεί αναφορά Παραολυμπιακούς αγώνες ,τους οποίους θα τους συνδέσουμε με το εργαστήριο δεξιοτήτων που έχουμε αναλάβει, σχετικά με τα στερεότυπα και τον ρατσισμό  στον αθλητισμό. Κατόπιν ,τα παιδιά θα παρακολουθήσουν στον προτζέκτορα την ταινία «Yes I can»,η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης. 

     Τέλος ,τα παιδιά δημιούργησαν αφίσες, γράφοντας πάνω μηνύματα και ζωγραφίζοντας εικόνες σχετικές

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά τάξεις

 

Στη Δ’ τάξη έγινε αναφορά στην ενασχόληση με τον Αθλητισμό και η διαφοροποίησή του από τον Πρωταθλητισμό

Αναφέρθηκαν οι γενικότεροι κανονισμοί στα Αθλήματα του Ποδοσφαίρου της Κολύμβησης του Στίβου και της Ενόργανης

Η Στ Δημοτικού ασχολήθηκε με Μπάσκετ , στην αυλή , ενώ έγινε αναφορά στους κανονισμούς του Χάντμπολ και τα διάφορα Μαχητικά Αθλήματα, όπως για παράδειγμα την Πάλη και το Ταεκβοντό

Στη Μουσική ακούστηκε και έγινε αναφορά στο συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου Σπυρίδωνα Σαμαρά , και το στιχουργό Κωστή Παλαμά και ακούστηκε ο ύμνος .

ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΕΠΑΙΝΟ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ               ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

 

 

 

 

Απονέμεται σε σένα …………………………………………....... για την συμμετοχή σου

Το παραπάνω πρακτικό υπογράφεται από το Σύλλογο διδασκόντων ακολούθως ¨

 

 

                                       H Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

                                           ΣΥΡΑΓΩ ΧΟΡΤΑΡΙΑ