Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Καλή σχολική χρονιά! Καλωσόρισμα!


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ –ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 ,ευχόμαστε ολόψυχα , η χρονιά αυτή να κυλίσει , να ευδοκιμήσει και να δώσει καρπούς. ..Υγεία, χαρά, φιλία, παιδεία και μόρφωση ή όπως λέει κι ο Παλαμάς..

Λιτά χτίστε τα , απλόχωρα μεγάλα, γερά θεμελιωμένα από της χώρας ακάθαρτης , πολύβουης , αρρωστιάρας , μακριά μακριά, τ ανήλιαγα σοκάκια , Τα σχολειά χτίστε.

Ήρθαν τα παιδιά μας ξανά με όνειρα , με ελπίδα, με μάτια χαμογελαστά , κι εμείς οι φύλακες των χαμόγελών τους , είμαστε εδώ με επίγνωση του χρέους μας , με ανοιχτή ψυχή να τα καλωσορίσουμε.

Επιθυμία μας και στόχος να κυλίσει απρόσκοπτα η χρονιά και τα παιδιά μας μεγαλύτερα και μικρότερα να μη στερηθούν ν, την άμεση φυσική επαφή με το χώρο αυτό. Το χώρο με την ιδιαίτερη ενέργεια και δυναμική . Να μη χάσουν το δικαίωμα να έρχονται στο σχολείο.

Δίπλα μας ο Σύλλογος γονέων , με την συνεχή παρουσία του και αξιόλογη συμβολή , αρωγός και συμπαραστάτης. Η τοπική κοινότητα με τον εκπρόσωπό της Παρασύρη Βαγγέλη , έναν νέο άνθρωπο που αφουγκράζεται και σπεύδει να υποστηρίξει.

Οι Σύλλογοι «Μαλβαζία» και «Πολιτιστικός σύλλογος» Αγίας Μαρίνας ,με την παράδοση της προσφοράς και την άξια πορεία τους , την τόσο αναγκαία στον τόπο αυτό και βέβαια ιδιαίτερα στα παιδιά μας.

Ο Δήμος με τους ευαισθητοποιημένους δουλευτές του.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ομάδα των Χρύσα Λυρώνη (αντιδήμαρχο Παιδείας), Σκουλούδη Μενέλαο (Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής) κα Ζερβού ( Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής) και βέβαια το Δήμαρχο Μποκέα Μενέλαο , που φρόντισαν ώστε:

Nα έχει ενταχθεί το σχολείο μας σε δύο προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης , διεκπεραιώνοντας τις γραφειοκρατικές και άλλες ελλείψεις του παρελθόντος.

Να γίνει αναβάθμιση στο παρεχόμενο δίκτυο για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ψηφιακής μάθησης.

Να αναστηλωθούν, οι λυόμενες αίθουσες και να γίνουν άρτιες με μόνωση ,υποστύλωση και ότι άλλο χρειάστηκε.

Να βαφτεί ο εξωτερικός χώρος.

Να τοποθετηθεί και δεύτερη καθαρίστρια , καλύπτοντας με περισσή ευθύνη τις ανάγκες του σχολείου μας ώστε η καθαριότητα και η ασφάλεια να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον υποστήριξης της μάθησης και μόρφωσης των παιδιών μας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν αιτήματα της σχολικής μονάδας αλλά και του Συλλόγου γονέων και πλέον αισίως φτάνουν στην επίλυσή τους .