Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Τάξης Ε2

Προάγοντας την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σχολείο μας με το Θεματικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αρχανών, oι μαθητές του Ε2 με τους εκπαιδευτικούς Σκανδαλάκη Χαρίκλεια, Ουσταμανωλάκη Ζαφειρώ, Μαρκογιαννάκη Αρετή και Κωνσταντάκη Γαρυφαλιά ασχολήθηκαν με τα τοπικά προϊόντα ως μέσο προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής.

 

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα στην διάρκεια του οποίου γνωρίσαμε τα ντόπια προϊόντα, τις χρήσεις και την ωφέλειά τους, περιηγηθήκαμε σε αρχαία μονοπάτια όπου συλλέξαμε βότανα, επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Φουρνί και παίξαμε περιβαλλοντικά παιχνίδια.
Μέσα από την παιγνιώδη και βιωματική μάθηση οι μαθητές ανακάλυψαν την σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και έναν σεβασμό προς το περιβάλλον που λαμβάνει υπόψη τις επόμενες γενιές. 

Ο μαγειρικός πολιτισμός μας, με ρίζες από τη μινωική Κρήτη αποδείχθηκε ως τις μέρες μας τρόπος ζωής και βασικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες, που όχι μόνο θα δοκιμάσουν, μα θα πάρουν επίσης στις αποσκευές τους τα προϊόντα και τις μνήμες αυτού του τόπου.

Αφού συλλέξαμε πληροφορίες κατά ομάδες, συγκεντρώσαμε τοπικές συνταγές και ρωτήσαμε τις παλιότερες γενιές για την διατροφή τους. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο παραδοσιακός γαστρονομικός μας πολιτισμός είναι συνυφασμένος με την υγεία, την μακροβιότητα και την φιλοξενία. Ο τόπος μας είναι γεμάτος με ποιοτικά και γευστικά προϊόντα, που παρέχουν την δυνατότητα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς. Οι αξίες της τοπικής μας κουζίνας αποτελούν βασικό άξονα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Με βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές μας εκτίμησαν την σημασία των τοπικών βιολογικών προιόντων και του εναλλακτικού τουρισμού για μια βιώσιμη ανάπτυξη, ήρθαν σε επαφή με τη φύση και την γαστρονομία του τόπου μας, ευαισθητοποιήθηκαν στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, καλλιέργησαν ενσυναίσθηση σε περιβαλλοντικά θέματα, ενώ παράλληλα αποφορτίστηκαν μετά την καραντίνα.
Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Αρχανών για την τηλεδιάσκεψη , την κυρία Καρπουζάκη για το φυτολόγιο και το φυτώριο Δήμα για την χορηγία των βοτάνων για την δημιουργία βοτανόκηπου στο σπίτι και ευχόμαστε στους αγαπητούς μαθητές μας ένα υπέροχο καλοκαίρι.


 

Σχετική εικόναΠροάγοντας την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σχολείο μας με το Θεματικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αρχανών, oι μαθητές του Ε2 με τους εκπαιδευτικούς Σκανδαλάκη Χαρίκλεια, Ουσταμανωλάκη Ζαφειρώ, Μαρκογιαννάκη Αρετή και Κωνσταντάκη Γαρυφαλιά ασχολήθηκαν με τα τοπικά προϊόντα ως μέσο προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής.

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα στην διάρκεια του οποίου γνωρίσαμε τα ντόπια προϊόντα, τις χρήσεις και την ωφέλειά τους, περιηγηθήκαμε σε αρχαία μονοπάτια όπου συλλέξαμε βότανα, επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Φουρνί και παίξαμε περιβαλλοντικά παιχνίδια. Μέσα από την παιγνιώδη και βιωματική μάθηση οι μαθητές ανακάλυψαν την σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και έναν  σεβασμό  προς το  περιβάλλον που λαμβάνει υπόψη  τις επόμενες γενιές.

Ο μαγειρικός πολιτισμός μας, με ρίζες από τη μινωική Κρήτη αποδείχθηκε ως τις μέρες μας τρόπος ζωής και βασικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες, που όχι μόνο θα δοκιμάσουν, μα θα πάρουν επίσης στις αποσκευές τους τα προϊόντα και  τις μνήμες αυτού του τόπου.

Αφού συλλέξαμε πληροφορίες κατά ομάδες,  συγκεντρώσαμε τοπικές συνταγές και ρωτήσαμε τις παλιότερες γενιές για την διατροφή τους. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο παραδοσιακός γαστρονομικός μας πολιτισμός  είναι συνυφασμένος με την υγεία, την μακροβιότητα και την φιλοξενία. Ο τόπος μας είναι γεμάτος με ποιοτικά και γευστικά προϊόντα, που παρέχουν την δυνατότητα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς. Οι αξίες της τοπικής μας κουζίνας αποτελούν βασικό άξονα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Με βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές μας εκτίμησαν την σημασία των τοπικών βιολογικών προιόντων  και του εναλλακτικού τουρισμού για μια βιώσιμη ανάπτυξη, ήρθαν σε  επαφή με τη φύση και την γαστρονομία του τόπου μας, ευαισθητοποιήθηκαν στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, καλλιέργησαν ενσυναίσθηση σε περιβαλλοντικά θέματα, ενώ παράλληλα αποφορτίστηκαν μετά την καραντίνα.

Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Αρχανών για την τηλεδιάσκεψη , την κυρία  Καρπουζάκη για το φυτολόγιο και το φυτώριο Δήμα  για την χορηγία των βοτάνων για την δημιουργία βοτανόκηπου στο σπίτι και ευχόμαστε στους αγαπητούς μαθητές μας ένα υπέροχο καλοκαίρι.