Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Εισαγωγή μαθητών/τριών στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Βάσει της ΥΑ 58877/Δ6/25.05.2021 (ΦΕΚ1 τ. Β΄ 2184/26.05.2021) τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί η εξέταση για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία, οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών υποβάλλουν αίτηση από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021 στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης. 
Με νέα Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι η εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην Α’ τάξη των Πρότυπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με τεστ δεξιοτήτων ερωτήσεων κλειστού τύπου-πολλαπλής επιλογής σε α) κατανόηση κειμένων Ελληνικής Γλώσσας και β) Μαθηματικά.  Οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία, καθώς αντικείμενό της είναι γνώσεις που έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι δυόμιση ώρες και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Γυμνασίου ή σε άλλους κατάλληλους χώρους, που θα οριστούν ως εξεταστικά κέντρα. Οι χώροι διεξαγωγής της εξέτασης ανά Πρότυπο Γυμνάσιο καθώς και η κατανομή των υποψηφίων, ανά εξεταστικό κέντρο, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του εκάστοτε Πρότυπου Σχολείου. Τα εξεταστικά κέντρα θα οριστούν και θα κοινοποιηθούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 
Αναφορικά με την εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες απαιτείται γνωμάτευση. Όλες οι γνωματεύσεις οφείλουν να είναι έγκυρες και σε ισχύ. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ανήκουν στην κατηγορία των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, το δηλώνουν στο Πρότυπο Σχολείο στο οποίο ενδιαφέρονται να εισαχθούν τα παιδιά τους και οφείλουν να προσκομίσουν στο σχολείο ή να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) του σχολείου τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 17 Ιουνίου 2021. 
Ηράκλειο 31/5/2021 Το ΕΠ.Ε.Σ του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου