Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

50 Υπέροχες Χριστουγεννιάτικες εικόνες για να στείλετε τις δικές σας ευχές  | Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

 Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς.

Μετά από αυτό το τεράστιο όπως φάνηκε σε όλους μας διάστημα απομάκρυνσης από το σχολείο, η ευχή δεν μπορεί παρά να είναι μοναχά μία:

«Να επιστρέψουμε όλοι γεροί και χαρούμενοι στη σχολική μας κοινότητα, περισσότερο συνειδητοποιημένοι, ότι τελικά τα μικρά, τα απλά και τα καθημερινά, είναι και τα πολυτιμότερα στη ζωή μας».

Καθημερινά ξορκίζουμε την πανδημία και επιθυμούμε όσο τίποτε άλλο να αγκαλιάσουμε χωρίς ενδοιασμούς τους αγαπημένους μας, να επισκεφτούμε φίλους, συγγενείς, μέρη και τόπους, όπως επιθυμούμε, όπως είχαμε τη δυνατότητα και όπως επιβάλλεται για κάθε υγιή άνθρωπο.

Καθημερινά οι μικροί μαθητές μας ξυπνούν όλο και πιο αργά, κουράζονται όλο και περισσότερο από την επαφή τους με μια οθόνη, μέσα από την οποία προσπαθούμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αντιμετωπίζοντας κάθε φορά την αγωνία των παιδιών, αν συνδέθηκαν, αν ακούγονται και να υπερβούμε τη δική μας αγωνία, για το πού θα πάει όλο αυτό, αν γινόμαστε κατανοητοί κι αν αντιλαμβάνονται όλοι στο βαθμό που επιβάλλεται όσα διδάσκουμε.

Αυτήν την κατάσταση δεν την αξίζουν σίγουρα τα παιδιά μας, για αυτό και με κάθε δύναμη που έχουμε και που θα πρέπει να αναπτύξουμε, θα είμαστε εκεί, θα είμαστε δίπλα τους, θα τους εξηγήσουμε το παραπάνω, θα κάνουμε υπομονή σε ότι δεν κατάλαβαν και κυρίως θα δεχτούμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, ότι η ολόπλευρη ανάπτυξή τους είναι το απόλυτα ζητούμενο, η καλή τους ψυχολογία είναι το απαραιτήτως απαιτούμενο, η υγεία τους το βασικότερο όλων.

Όλοι μας, από το 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας, επιθυμούμε ένα δώρο για το 2021, περιμένουμε την επανεκκίνηση του σχολείου μας, ώστε να υποδεχτούμε με το χαμόγελο, έστω και με τη μάσκα όπως θα επιβάλλεται για πολύ καιρό ακόμα, τους αγαπημένους μας μαθητές.

Σας ευχόμαστε να έχετε υγεία ψυχική και σωματική !!