Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Νέα - Ανακοινώσεις

ΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΩΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΩΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί γονείς , με την αριθμ πρωτ .Φ.50/174/84570/Γ1/20-6-2013 Υπουργική Απόφαση, ορίστηκαν πανελλαδικά 321 ολοήμερα δημοτικά σχολεία ,ως σχολεία με Αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ανάμεσα σε αυτά ,συμπεριλαμβάνεται και το 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας, του οποίου η λειτουργία αναμένεται εφόσον υπάρχουν οι αναγκαίες ειδικότητες, να ξεκινήσει κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Προκειμένου να έχετε μια πρώτη ενημέρωση για τα στοιχεία που συνθέτουν τη λειτουργία μας ως Αναμορφωμένου Ολοήμερου παραθέτουμε τα ακόλουθα.

 

Η πρωινή ζώνη λειτουργίας του σχολείου μας διαρκεί 7:00-8:00 πμ . Για να συγκροτηθεί θα πρέπει να έχουμε εγγραφή τουλάχιστον 10 μαθητών που θα προσέρχονται κατά την ώρα αυτή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Η υποδοχή των μαθητών θα γίνεται 8:00-8:10

8:10-9:40 διαρκεί η 1η διδακτική περίοδος.

9:40-10:00 διάλειμμα10:00-11:30 2η διδακτική περίοδος.

11:30-11:45 διάλειμμα

11:45-12:25 5η διδακτική ώρα.

12:25-12:35 διάλειμμα

12:35-13:15 6η διδακτική ώρα

13:15-13:25 διάλειμμα

13:25-14:00 7η διδακτική ώρα(λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)

14:00-14:05 Διάλειμμα ?Αποχώρηση μαθητών υποχρεωτικού προγράμματος.

14:05-14:40 φαγητό ?χαλάρωση

14:40-14:50 διάλειμμα

14:50-15:30 8η διδακτική ώρα

15:30-15: 40 διάλειμμα

15:40-16:15 9η διδακτική ώρα (λήξη ολοήμερου προγράμματος)

 

Βασικό στοιχείο του αναμορφωμένου προγράμματος είναι η αποχώρηση από το υποχρεωτικό πρόγραμμα στις 14:00 για όλους τους μαθητές.

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι ώρες μαθημάτων για τα αντικείμενα :

Ελληνική γλώσσα :   1 ώρα εβδομαδιαίως για όλες τις τάξεις , η οποία θα αφιερώνεται στη φιλαναγνωσία.

Μαθηματικά: 1 ώρα εβδομαδιαίως για τις τάξεις Α&Β

Αισθητική : το μάθημα της Μουσικής αυξάνεται κατά 1 ώρα στις τάξεις Α&Β, ενώ εισάγεται από εκπαιδευτικό του αντίστοιχου κλάδου το αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής από 1 ώρα για όλες τις τάξεις.

Τα εικαστικά περιλαμβάνουν 2 ώρες στις τάξεις Α&Β και από 1ώρα στις υπόλοιπες τάξεις.

Φυσική Αγωγή: Οι ώρες του μαθήματος αυτού αυξάνονται κατά 2 ώρες για τις τάξεις Α,Β,Γ&Δ .Από τις 4 ώρες εβδομαδιαίως των Α, Β ,Γ καιΔ τάξεων για φυσική αγωγή η 1 ώρα αφιερώνεται στους χορούς.

Αγγλικά: Προστίθεται το μάθημα των Αγγλικών από τις Α&Β τάξεις για 2 ώρες και αυξάνεται κατά 1 ώρα στις υπόλοιπες τάξεις. Στόχος είναι η κρατική πιστοποίηση των γνώσεων που θα λάβουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια του Δημοτικού.

Τ.Π.Ε: Προστίθεται το μάθημα πληροφορικής από 1ώρα εβδομαδιαίως για τις τάξεις Α&Β , και 2 ώρες εβδομαδιαίως για τις υπόλοιπες τάξεις.

Στην Ευέλικτη ζώνη/Βιωματικών δράσεων προστίθενται επίσης ώρες αφιερωμένες σε θέματα Αγωγής Υγείας-Διατροφικών Συνηθειών-Κυκλοφοριακής Αγωγής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Για τη στοχοθεσία κάθε αντικειμένου που εισάγεται ή διευρύνεται θα έχετε επιπλέον ενημέρωση κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τη Δ/νση, τη Σχολική Σύμβουλο της Περιφέρειάς μας, τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικών αλλά και κάθε εκπαιδευτικό ειδικότητας που θα αναλάβει μάθημα.

Ταυτόχρονα η συνεργασία σας με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων θα πρέπει να είναι περισσότερο ουσιαστική και συχνή καθώς η παραμονή των μαθητών κυρίως των μικρότερων τάξεων θα πρέπει να είναι για αυτούς τόσο παραγωγική , όσο και ευχάριστη.

Η Δ/νση του σχολείου επιχειρεί προκειμένου να υποστηρίξει τις επιπλέον δράσεις αλλά και να βοηθήσει στην προσαρμογή των μαθητών στο πρόγραμμα, να βελτιώσει στο έπακρο τις υπάρχουσες υλικοτεχνικές υποδομές.

Το βέβαιο είναι ότι εφόσον εκκινήσει η χρονιά χωρίς καθυστερήσεις στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων , το πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει την κάθε οικογένεια και με τη συνεργασία σας θα αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους μαθητές του σχολείου μας.

 

Λειτουργία Ολοήμερου

 

Αναφορικά με τη λειτουργία του μεσημβρινού προγράμματος, εφόσον δοθεί ο δάσκαλος που είναι αναγκαίος αλλά και 3 τουλάχιστον ειδικότητες που έχουν ζητηθεί, η αποχώρηση των μαθητών που παραμένουν μπορεί να γίνεται 15:30 , μετά τη λήξη της 8ης διδακτικής ώρας ή στις 16:15όπου λήγει η 9η διδακτική ώρα.

Καταλαβαίνετε ότι με νέα αίτησή σας στην αρχή της χρονιάς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον εργασιακό φορέα , θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα, ώστε να εξυπηρετηθείτε αλλά και να λειτουργήσουν με τον πλέον δημιουργικό τρόπο για τους μαθητές οι επιπλέον ώρες.

 

                                                           Ραντεβού το Σεπτέμβρη

                                                                 Χορταριά Συραγώ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

2013-06-06 023903

2013-06-06 024004

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - ΕΥΧΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

 

 

Χρόνια πολλά ?Χριστός Ανέστη!

 

 

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε  πως για τις εγγραφές στην Α΄ τάξη ισχύουν τα παρακάτω:

Οι εγγραφές θα γίνονται από 1ηΙουνίου έως και την 21ητου ίδιου μήνα.

Ωράριο εγγραφών είναι από 12:00-14:00 τις ημέρες εκείνες .

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

1) Bεβαίωση μόνιμης κατοικίας με αποδεικτικό από ( Ο.Τ.Ε ή Δ.Ε.Η ή μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία.). Σας ενημερώνουμε ότι θα γίνεται διασταύρωση με τις Διευθύνσεις που έχουν δοθεί στα  Νηπιαγωγεία των μαθητών.

2)Πιστοποιητικά από καρδιολόγο-οφθαλμίατρο-οδοντίατρο τα οποία λαμβάνειυπ΄ όψιν ο παιδίατρος προκειμένου να συμπληρώσει και να υπογράψει το Ατομικό Δελτίο Υγείας κάθε μαθητή , το οποίο εσείς  λαμβάνετε πριν πάτε για τις εξετάσεις  από το σχολείο. Τηλέφωνα για ραντεβού για ασφαλισμένους αλλά και όσους δεν έχουν ασφάλιση είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας, στις ανακοινώσεις.

3)Βιβλιάριο υγείας (το μπλε).

4)Βεβαίωση φοίτησης στο νηπιαγωγείο.

Τα πιστοποιητικά γεννήσεως θα ζητηθούν  αυτεπάγγελτα από το Δήμο εφόσον συγκεντρωθούν οι μαθητές που θα εγγραφούν στο σχολείο μας.

Επισημαίνουμε ότι το Ατομικό Δελτίο Υγείας είναι απαραίτητο καθώς εάν δεν προσκομισθεί , ο μαθητής δεν μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το σχολείο μας συμμετέχει στο 4ο μαθητικό Φεστιβάλ «The wor(l)d of English», που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Μαίου στην αίθουσα Ανδρόγεω (2ος όροφος ) Ηράκλειο .

Συγκεκριμένα παρουσιάζονται σε βιντεοπροβολή δυο δράσεις του σχολείου μας, η μία αφορά εργασία της Γ΄ τάξεως από επίσκεψη, ξενάγηση και παρουσίαση από τους μαθητές στα Αγγλικά δράσεων στο παλάτι της Κνωσού και η δεύτερη δράση αφορά παρουσίαση εικαστικής δράσης -παιχνιδιού για τον πυρηνικό αφοπλισμό στα πλαίσια του προγράμματος για τη ?μη Βία.

Η ώρα παρουσίασης των δράσεων του σχολείου μας είναι Τρίτη 17:45-18:15.

H Είσοδος είναι ελεύθερη και η προσπάθεια του φεστιβάλ αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή εξοικείωσης των μαθητών με τα Αγγλικά .

Παρακαλείσθε να προσέλθετε ώστε να ενισχύσετε τις προσπάθειες του σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ 20/4/2013

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ   20/4/2013

Σας προτείνουμε για το Σάββατο 20/4/2013 δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο και στις οποίες το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά.

  • Από τις 10:00πμ , το πρωί του Σαββάτου , μέχρι το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας το δίκτυο σχολείων που ανήκει στη Συλλογικότητα «Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία», σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Νομού Ηρακλείου, διοργανώνουν έκθεση με τα έργα των μαθητών του δικτύου των σχολείων και δραστηριότητες που αφορούν στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Το σχολείο μας συμμετέχει, με έκθεση όλων των έργων των μαθητών μας που έγιναν στα πλαίσια της δράσης προσωπικότητες της ?μη Βίας. Ταυτόχρονα οργανώνουμε τη δράση «κατασκευάζω και φορώ το πρόσωπο του άλλου». Όλοι οι μαθητές είναι καλεσμένοι στην εκδήλωση για να δουν τα έργα τους αναρτημένα αλλά και να συμμετέχουν στις δράσεις..
  • Το απόγευμα 17:00μμ στο θεατρικό σταθμό οργανώνουμε δραστηριότητες θεατρικό παιχνίδι- μουσική για την υιοθέτηση της φιλαναγνωσίας.  Τις δράσεις υποστηρίζουν: η Α/θμια εκπαίδευση,ο Συλλογος γυναικών Μαλβαζία, ο Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Αγίας Μαρίνας ,το Δημοτικό της περιοχής και το Νηπιαγωγείο.

Με αφορμή ένα βιβλίο μαθαίνω-ανακαλύπτω-υιοθετώ αξίες και διδάγματα, αισθάνομαι και παίζω. με την ομάδα «βιβλιοεξερευνητές»,από το Art school ,που στόχο του έχει από πολύ μικρή ηλικία να παροτρύνει τα παιδιά στην αγάπη για το βιβλίο.

Στη συνέχεια, η συγγραφέας Βάνα Μυρωνάκη παρουσιάζει το καινούριο της βιβλίο , ενώ όλα τα παιδιά συμμετέχουν σε δράσεις θεατρικού παιχνιδιού.

Στις 19:00 , την εκδήλωση πλαισιώνει η χορωδία «Ηχοχρώματα», με αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο ,μια εξαίρετη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας

Περισσότερα Άρθρα...