Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας !!

hpim1604Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σας καλωσορίζουν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας. Ξεναγηθείτε μέσω των μενού σε πρόσφατα νέα και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου μας, όπως και οπτικοακουστικό υλικό με διάφορες δραστηριότητες των παιδιών. Καλή σας πλοήγηση!!

Νέα - Ανακοινώσεις

Ο Μάρτης

Σύμφωνα με το έθιμο, από την 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά»...Το βραχιολάκι αυτό, σύμφωνα με την παράδοση, το φοράνε κυρίως τα παιδιά για να μην «καούν» και να προστατευτούν από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους....


Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που μέσα από την προσφορά του, μπορούμε να συνεχίσουμε το έθιμο αυτό.

Επίσκεψη Γ1 στη Βιβλιοθήκη μας

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου είχα τη χαρά να υποδεχθώ το τμήμα Γ1 στο νεοσύστατο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Οι μικροί μας μαθητές συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό της τάξης κ. Λακιού Βικτωρία πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στη βιβλιοθήκη μας, με σκοπό να γνωρίσουν το νέο χώρο που με αγωνία έβλεπαν να ετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες, να επιστρέψουν αυτοπροσώπως τα πρώτα βιβλία που διάβασαν, αλλά και να μου προσφέρουν τα πρωτότυπα δώρα που οι ίδιοι δημιούργησαν εμπνευσμένοι από το μαγικό κόσμο του βιβλίου. Περιηγήθηκαν στο χώρο, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τους κανόνες λειτουργίας και τους όρους δανεισμού της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και αρχειοθέτησης των βιβλίων και φυσικά δεσμεύτηκαν να είναι απόλυτα συνεπείς στο ρόλο τους ως μέλη της βιβλιοθήκης μας. Ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση του χώρου ως σημείο συνάντησης για ανάγνωση και σχολιασμό βιβλίων, εκπόνηση συνεργατικών εργασιών, προβολών και εργαστηριακών σεμιναρίων με θεματολογία προσαρμοσμένη στα γούστα και στις ανάγκες τους. Παρούσα σε αυτή τη συνάντησή μας ήταν φυσικά και η μασκότ της βιβλιοθήκης μας, Κέητ η κάμπια, που θα μας συντροφεύει στα μαγευτικά μας ταξίδια στη γνώση! Φεύγοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη συνάντηση με ένα θέμα … έκπληξη! Σας ευχαριστώ για την ευγένεια, το σεβασμό και τη γενναιοδωρία! Ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψή σας!
Πετράκη Μαρία Εκπ/κος Αγγλικής Γλώσσας Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αγαπητοί γονείς σας ανακοινώνουμε ότι οι εγγραφές για τα Δημοτικά Σχολεία ξεκινούν τη Δευτέρα 1/3/2021 και τελειώνουν στις 15/3/2021. Κατά το σχολικό έτος 2021-22 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Στο σχολείο μας θα πραγματοποιούνται καθημερινά  από ώρες 10:00-12:00 μ.μ.

Τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας είναι τα ακόλουθα:

1.  Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας, που μπορεί να αποδυκνείεται από το Ε1 ή από λογαριασμούς ΔΕΗ ή ΟΤΕ.

Τα όρια της περιοχής μας περικλείονται από τις οδούς: Ελευθερίου Βενιζέλου (1-83 Μονά), Γρηγορίου Λαμπράκη, Στεφανογιάννη (από 43 μέχρι τέλος μονά και ζυγά), Νίδας (από 70 έως τέλος) Σενετάκη και Γ. Γεννηματά. Επίσης περιλαμβάνονται οι Οικισμοί Αγίων Θεοδώρων και Αγίας Παρασκευής.

2. Το βιβλιάριο εμβολίων που αποδεικνύει ότι έχουν πραγματοποιηθεί τα απαραίτητα εμβόλια των παιδιών. Σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει τα εμβόλια έρχεστε σε συννενόηση με δημόσιο νοσοκομείο, ΤΟΜΥ ή άλλο φορέα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εμβόλια.

3. Α.Δ.Υ.Μ. Το έγγραφο αυτό μπορείτε να το παραλάβετε από το γραφείο μας ή να το κατεβάσετε και να το φέρετε συμπληρωμένο από παιδίατρο, γενικό γιατρό ή  καρδιολόγο αν χρειάστεί. Είναι απολύτως απαραίτητο για τη συμμετοχή του μαθητή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

4. Βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο. Εάν δεν έχετε προηγούμενη φοίτηση σε νήπιο θα έρθετε στη Δ/νση του σχολείου για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Παρακαλούμε, θα πρέπει να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ώστε να εξυπηρετηθείτε, αλλά και να υπάρχουν οι κανόνες προφύλαξης όπως αυτοί έχουν διατυπωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Για το λόγο αυτό, θα τηρείται το μέτρο της απόστασης, θα προσέρχεστε με μάσκα και με δικό σας στυλό, προκειμένου να μπορείτε να συμπληρώσετε τα αναγκαία έγγραφα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή συνεργασία μας.

Η Διεύθυνση του Σχολείου


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Αν κάτι έχει αναδειχθεί στον τομέα της Παιδείας μέσα από τα διαδοχικά lock down, τα οποία όλοι ευχόμαστε να έχουν φτάσει πλέον στο τέλος τους, είναι η ανάγκη, η μόρφωση των μαθητών να είναι ένα ζωντανό κομμάτι, αναπόσπαστα δεμένο με την ψυχοκινητική και κοινωνικοποιητική εξέλιξή προς την ενηλικίωση. Απαραίτητη αξία η φιλαναγνωσία και η συγκέντρωση στο περιεχόμενο ενός βιβλίου, που οξύνει την αντιληπτική τους ικανότητα και εμπλουτίζει τη σκέψη αλλά και την ευφράδεια.

Περισσότερα...

Η ΓΕΛΑΣΤΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ!!

Το 2021. Να περπατήσει στις στράτες της ζωής όλων μας με υγεία, πολλά ελεύθερα χαμόγελα και σφιχτές αγκαλιές!!
Αρκούσε μια ιδέα, την οποία ο Σύλλογος γονέων ευθύς αγκάλιασε και πραγμάτωσε με δοτικότητα και ευχαρίστηση. Προτείναμε μια βασιλόπιτα για κάθε τμήμα και οι γονείς έσπευσαν να φέρουν δεκατέσσερις βασιλόπιτες, δεκατέσσερα φλουριά, ένα για κάθε τυχερό στο τμήμα του και δεκατέσσερα δωράκια, σύμβολο αγάπης και καλοτυχίας. Τα χαμόγελα των μαθητών μας, όταν μπορούμε να τα προκαλέσουμε είναι για εμάς υπέρτατη ευτυχία!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...